Ons verhaal

Mijn naam is Arthur Hukom, betrokken adviseur bij OAMKB Rotterdam Rijnmond - Spijkenisse. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik houd van sporten waarbij ik mezelf kan uitdagen, maar ook heerlijk tot rust kan komen. Met wandelen, hardlopen en skiën probeer ik zowel mijn lichaam als geest in conditie te houden. Maar voor een bezoek aan het museum, theater of de bioscoop ben ik ook zeker te porren.

Succes behalen door samen te werken

Als financieel professional ben ik er altijd op gericht om vanuit het belang van de klant te handelen. In mijn achterhoofd stel ik daarom altijd de vraag: “Wat heeft de klant nodig om de business tot een succes te maken, en hoe kan ik daarbij helpen” Daarbij houd ik van transparantie. Niet alleen wat betreft de tarieven maar ook ten aanzien van mijn opleiding en ervaring.

Mijn studietijd

Na het behalen van mijn VWO diploma in 1980 ben ik eerst in militaire dienst gegaan. Daarna ben ik gaan werken in de bancaire sector. Daar heb ik eerst het Praktijkdiploma Boekhouden behaald en daarna de diploma’s NIBE Basis en Zakelijke Kredietverlening. In 1985 ben ik gestart met avondstudie Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ik mijn propedeuse heb gehaald. Vervolgens heb ik nog een aantal doctoraal vakken gevolgd. Ik ben echter niet afgestudeerd maar heb mijn financiële kennis in de praktijk verder uitgebouwd.

Ervaring in het bedrijfsleven

In het bedrijfsleven heb ik gewerkt als Cash Manager bij een productiebedrijf in de electro-metaal, als Controller bij een handelsonderneming in FMCG en als Finance Manager bij een zakelijke dienstverlener. Bij dat laatste bedrijf, een octrooi- en merkenbureau met een partnerstructuur, bemoeide ik mij op een gegeven moment met alle andere aspecten van de bedrijfsvoering, en ben ik op een natuurlijke wijze in de rol van Directeur gegroeid. In die functie ben ik verantwoordelijk geweest voor HR, ICT, Financiën, Marketing & Communicatie en Huisvesting. Ik beschouw mezelf dan ook als een hands-on generalist met brede ervaring op allerlei werkgebieden binnen verschillende soorten bedrijven.

Persoonlijk financieel advies vanuit een solide online basis

Die brede kennis en ervaring wilde ik op een gegeven moment inzetten om ondernemers met hun bedrijf vooruit te helpen. Ik wilde echter niet het wiel opnieuw uitvinden, dus heb ik gezocht naar een partner die gebruik maakte van een bewezen aanpak. De formule van OAMKB sprak mij uiteindelijk het meeste aan; adviseren van MKB ondernemers vanuit een goede online administratie als basis. Op die manier komen mijn adviesvaardigheden en mijn hands-on kwaliteiten het beste tot hun recht.

Qua advisering kan ik in principe elke MKB ondernemer helpen met de bepaling van de strategische doelen en beleidsplannen én met de financiering van het bedrijf. Ook qua administratie kan ik elke MKB ondernemer helpen. Maar de hoogste graad van efficiency en begeleiding kan ik bieden aan ondernemers in de zakelijke dienstverlening, die hun diensten verlenen op uurbasis. Denk bijvoorbeeld aan kleinere advocatenkantoren, architecten, (fysio)therapeuten, psychologen, coaches, etc.